Purnam Jóga Purnam Jóga

150. hírlevél

 


 

7 alkalmas Női Meditáció Tanfolyam

Újra indul!

A női meditáció tanfolyamon elsajátíthatod azoknak a női mentális technikáknak a módját, melyek alkalmasak rá, hogy emeld a saját és szeretteid életminőségét is. Foglalkozunk a női szellemi út sajátosságaival, a mentális női energiák megismerésével és felhasználásuk lehetséges módjaival. Relaxációs és meditációs gyakorlatok során szerzett tapasztalaton és sajátélményen keresztül értjük meg, mit is jelent női erőbe állni... tarts velünk!


Január 17-től 7 egymást követő szerda 18.00-tól - a meditáció és a női szellemi munka jegyében.

 

Részletek itt: https://www.facebook.com/events/586967498361771/

 

A tanfolyamot tartja: Regősvölgyi Regina

 A jelen pillanat üdvössége


 

Számos könyv és előadás, tanfolyam és workshop foglalkozik a jelen pillanat mélyreható tanításával, mint a belső béke felé vezető út legfontosabb lépésével. Ez a tanítás valóban minden idők legfontosabb spirituális tanítása és mégis olyan egyszerű, hogy a lehető legkönnyebben el lehet sajátítani. Ehhez sem mester, sem workshop, sem valamiféle túlöltöztetett tanfolyam nem szükséges, s bár van technika hozzá, mégis lényegében technika nélkül is bárki könnyedén elmerülhet a jelenben segítség nélkül is.

Minden, ami történik, az most történik. Történés nem tud létrejönni sem a múltban, sem a jövőben. Csak a most létezik, s ami megtörténik, máris múlttá válik, emlékké, vagy ha senki nem volt jelen, még emlékké sem. A jövő csak feltételezéseink szüleménye, s bár minden történés ami a mostban zajlik valamiféle valószínűség szerint zajlik, a bekövetkező események akkor válnak valósággá, amikor bekövetkeznek, vagyis a mostban, eladdig mindössze lehetőségek csupán, amely lehetőségeket az emberi elme ugyan képes felismerni, előre látni, sőt számítani rá, de valósággá akkor is csak a most teszi őket, amikor aztán a feltételezés vagy bekövetkezik, vagy nem.

Mi is a baj azzal, ha az ember figyelmét nem a mostban tartja?

Sokat mélázunk a múlton, s talán legalább ugyanennyit a jövőn. Szinte végtelen gondolatfolyamokat táplálunk magunkban, amelyek nem a tényleges valósággal foglalkoznak, hanem a már megtörténten rágódnak, ami ugye tudjuk, hogy megvátoztathatatlan, vagy a jövőn függnek, ami ugye tudjuk, hogy csak lehetőség és nem valóság. Ha időnk java részét egy nem valóságos dologgal való foglalkozással töltjük, kimondhatjuk, hogy életünk ebben a pillanatban teljesen valótlan, értelmetlen és lényegtelen. Mivel minden történés csak most történhet meg, ezért jobb lenne a most történéseivel foglalkozni. Ez az egyetlen lehetőség arra, hogy azt ami bekövetkezik, azt valóban átéljük, illetve az egyetlen lehetőség arra, hogy beleszóljunk a történésekbe. Csak most tudunk cselekedni és soha többé. Szerencsére a most örökké tart, mivel nincs más valós idő.

Jelen lenni a mostban tudatállapot. Azt tanultuk és arra tanítottuk az elménket, hogy sokat foglalkozzon a múlttal, de nem annak legnemesebb formájában, azaz úgy, hogy a tapasztalatokat leszűrve valami konklúzióra jusson és fejlődjünk ezáltal, hanem csak úgy, folyton újragondolva az eseményeket minden előrevivö következtetés nélkül. Arra is megtanítottak minket és mi saját magunkat is, hogy elmerüljünk a lehetőségek kutatásában, de nem úgy, hogy arra aztán valamilyen konstruktív tervet eszeljünk ki, hanem csak úgy, félve vagy sopánkodva a jövő lehetőségein. Nekünk most új dologra kell tanítanunk az elménket: jelen lenni a mostban. Ha időnk java részét a mostban való elmerüléssel töltjük minden tettünk hatékonyabbá válik. Gondoljunk csak arra, hogy mennyire valószínű, hogy egy kötéltáncos sikeresen végigsétál a kötélen, miközben szemei a církuszi sátor kupoláját vagy a nézőközönség arcait kutatja. Sokkal valószínűbb, hogy nem esik le, ha a kötélre és a saját testére koncentrál. Ha a jelenben vagyunk a figyelmünkkel ugyanennyire nagyobb valószínűséggel tudunk életünk kötéltáncában átsétálni akár a legnagyobb szakadék fölött is sikeresen. Sokan épp azért zuhannak életük szakadékaiba, mert nem élték a mostot, hanem csak sopánkodtak a múlton és jövőn.

Képtalálat a következőre: „leaf water”

A mostba merülés felemel a gondolataink terhe alól, leszakítja a fátylat a jelenről, az életről és saját magunkról is, felismerésre és tettekre sarkal. Ez félelmetes is lehet, ami miatt az ember inkább választja a jelen helyett a többi időt, ám a bátrak és azok, akik a lelkük békéjét keresik a jelenben élnek.
A jelenbe merülés feltárja előttünk az önmagunknak tett hazugságainkat, szembesít a lehetőségeinkkel és utat mutat a teendők felé. Vigyázat! A most olyan pillanat, amitől megváltozik az életed. Eltűnnek a démonjaid, de helyettük ott várnak a felismerések, amikkel néha a legnehezebb megbírkózni.

A múltat és a jövőt az elme teremtette, nem létező valóságok.
Aki a mostba merül a figyelmével, az a valóságot választja a káprázat helyett, ami mégis káprázatosabb. Az a bölcsességet választja az okoskodás helyett, így hoz helyesebb döntéseket. Az a megértést választja az ítélkezés helyett, így lesznek erősebbé a kapcsolatai. Az a szeretetet választja a félelem helyett és mégis nagyobb biztonságban van. Az az önzetlenséget választja az önzés helyett és mégis nyer.

De ha a jelent választjuk a többi nem létező idő helyett, hogyan tegyük azt?
Mivel azt, hogy a figyelmünk ne a jelenben legyen, azt is tanultuk, kondícionáltuk, semmi más dolgunk nincs, mint egy új kondícionáltságot kell kialakítanunk. Meg kell tanítanunk az elménket a jelenre vetülni és tartósan ott maradni. Ehhez semmi más nem kell, csak időről időre érjük magunkat tetten, amikor elmerülünk a jövő vagy a múlt helytelen vizsgálatán és azon mód hozzuk a figyelmünket vissza a mostba. Pl. figyelhetjük a környezetünket minden minősítés és megjegyzés nélkül, csak szemlélve azt, vagy figyelhetjük a légzésünket, vagy a mozdulatainkat. Vagy csak azt, milyen ízű az étel, milyen illatú a levegő, vagy milyen színű az égbolt. Ami éppen körülvesz, az legyen a figyelmünk tárgya. De nagyon fontos! Ne minősítsünk, mert ha azt mondjuk mindenre, hogy ez jó, amaz meg rossz, amaz meg egészen borzasztó, akkor éppúgy nem vagyunk a jelenben, mint aki a múltba vagy a jövőbe merült, hiszen a másik nagy csapda, ami kivon a jelenből az a minősítés. Amikor mindent csak a saját előnyünk vagy hátrányunk tükrében tudunk nézni, akkor jóvá vagy rosszá válnak a dolgok. Azonban a jelenbe merülés tanítása szerint a dolgokat szemléljük azon valóságukban, ahogy vannak, és ne saját hozzájuk való viszonyunk rájuk erőltetésével. Így válhatnak életünk részévé és nem korlátozójává. Aki elmerül a minősítés csapdájában végül fulladozni fog a saját elméjének a bűzében.

A jelenbe merülés megment ettől a fulladozástól, békét hoz az ember szívébe és csendet az elméjébe. Ettől tisztábban látjuk mit tegyünk és hogyan tegyük, ha a tetteknek van helye. Vagy hogyan maradjunk tétlenek, ha a tettek ideje még nem érkezett el.

Persze van technika. A sokat emlegetett meditáció a jelen pillanat művészetének vászna és ecsete. Aki a meditációt gyakorolja, az a jelenbe merülés tiszta állapotát gyakorolja, ami által a mindennapi élet megélése, azaz a jelenbe merülés a mindennapi dolgok között is könnyebbé és világosabbá válik.
Persze a jelenben is el lehet tévedni. A jelenbe merülés is lehet ürügy a tétlenségre, amikor valamit tenni kellene. A jelenbe merülés is lehet menekülés a problémák elől, hiszen csak figyelni kell az éppen most lehulló levelekre, vagy az elvonuló vonatra és máris az ember továbbáramlott a jelennel, ahelyett, hogy megtette volna azt, amit esetleg kellett volna. De a jelen pillanat ne legyen ürügy a helyes bár fájdalmas, vagy kellemetlen dolgok elkerülésére! A jelen pillanat tanításához hozzátartozik az őszinteség is, hiszen a jelen pillanat csak akkor szabadít fel, ha mindenre ami van, őszintén tekintünk.

Merülj el a mostban, légy őszinte magadhoz és kerüld a minősítést és az életed felragyog!

OM SHANTI
Bálint

Kapcsolódó cikkeink: http://www.purnam.hu/vegtelenmost - http://www.purnam.hu/pillanatok4-csend-hatalma - http://www.purnam.hu/csendgyakorlasa - http://www.purnam.hu/belsobeke - http://www.purnam.hu/hanegyszer - http://www.purnam.hu/hanegyszer2


 

 

Érzelmek, szeretet, belső útmutató

workshop

 

2018. február 3-4.

 

Lényünk egy fizikia-, energetikai- és mentális szerkezet, amelynek rétegei oda-vissza hatnak egymásra. Ezen rétegeink megbonthatatlan egységet alkotnak és probléma esetén egyaránt reagálnak.

Ezen a workshopon az érzelmek helyes kezelésével, megélésével és tisztításával fogunk foglalkozni. Középpontban a szeretet hétköznapi és spirituális megélése és megértése szerepel. Megtanulunk hallgatni a szívünkre és megtanuljuk, hogyan tudjuk tudatosan felhasznláni a megérzéseket az életünk irányváltásaiban, a fontos döntéseknél vagy a válaszutaknál, illetve a fontos helyzetekben.

Lényünk megbonthatatlan egységét használva, lehetőségünk van olyan fizikai, energetikai vagy mentális gyakorlatokat végezni, amelyek segítségével helyreállítható a kívánt helyzet, megszüntethetők az élethelyzeti problémák.

A program reggel 10-től délután 16.30-ig tart szombat és vasárnap.

A workshopot tartja: Bálint

Részvételi díj: 25 000 Ft

Folytatás: Torok csakra workshop március 3-4.

Jelentkezz itt: http://purnam.hu/svadisws

 


 

Jóga terápia tanfolyam - Debrecen

 

2018. február 9-től

Gyakorló jóga oktatók tapasztalják, hogy a jóga foglalkozásokra érkező emberek többsége nem teljesen egészséges, a legtöbben kisebb nagyobb testi vagy lelki problémákkal küzdenek. Az általános jóga gyakorlás olykor ronthat az állapotukon, ezért szükség van arra, hogy a jóga tanár fel legyen vértezve terápiás eszközökkel. Tudja, hogy milyen betegségekkel milyen gyakorlatokat lehet és nem lehet végezni, illetve melyek azok a módszerek, amivel kifejezetten a jógázó segítségére lehet gyógyulásában.

Ebben és még számos dologban segít ez a tanfolyam.

 

 

részletek: http://purnam.hu/Jóga_terápia_választható_modul

Ászanák terápiás hatásai - testszimbolika - mentális gyakorlatok - stb.

A jóga terápia nem önálló terápiás módszer, azt minden esetben az orvossal egyeztetve lehet csak alkalmazni. Ez a tanfolyam jógaoktatók számára nyújt áttekintést a jóga terápiás módszereiben, de nem ad felhatalmazást önálló terápiás munkára.


 

2 in 1 - Hatha és Vinyasa Flow

Jóga Oktatóképzés

 

indul: 2018. márciusában Budapesten a Purnamban

A tanfolyamot tartja: Kriston Adrienn, Czeizel Krisztina és Bálint János

A tanfolyamon foglalkozunk a klasszikus Hatha Jóga alapos megismerésével és megértésével, az ászanák helyes felépítésével és azzal, hogy hogyan jussunk el az ászanákhoz szükséges készségek és képességek kialakításáig, a jóga óra helyes felépítésének szempontjaival és természetesen azon elméleti és pedagógiai tényezőkkel, amelyek segítségével igazán méllyé és hatékonnyá válik az oktatás.
A klasszikus Hatha Jóga elemeire építve tanuljuk meg a modern Vinyasa Flow Yoga oktatásának szépségeit és eszköztárát és azt a különleges folyamatot, ahogy a jóga ászanái egyetlen finom áramlásássá válva felemelnek a jóga gyakorlásának egy újabb szintjére.

A jelentkezés feltétele a rendszeres jóga gyakorlás minimum egy éve.
A tanfolyam március 24-én indul.

Részletek itt: http://purnam.hu/Hatha_és_Vinyasa_Flow_egyben

 


 

AERIAL JÓGA OKTATÓKÉPZÉS

 


Az aerial jóga napjainkban igen népszerű adoptációja a klasszikus jógának. Népszerúsége nem véletlen. A jóga szokásos pozíciói az ariel jóga elmaradhatatlan kellékének, a lebegést biztosító függőágynak köszönhetően teljesen új perspektívában jelennek meg. Gyakorlása vidám, változatos és rendkívül sok önbizalmat ad.
Az oktatóképzés 3 napos. Ezalatt a 3 nap alatt megtanuljuk, hogyan taníts aerial jógát biztonságosan, pontosan, hatékonyan és szeretettel. Kész órameneteket és fényképes kézikönyvet adunk a gyakorlatokról és azok kivitelezéséről. Megtanuljuk a fordított testhelyzeteket, az aerial jóga trükkjeit és a hatékony nyújtások alapjait. Megtanuljuk az óra felépítésének momentumait és azt is, hogyan alakítsd ki a saját aerial jóga stúdiódat.
A kurzus elvégeztével a Purnam kétnyelvű Aerial Jógaoktató Diplomáját kapják a sikeres vizsgázók.
A tanfolyamon csak jógatanár vagy fitnesz edző tanfolyamot végzettek, illetve legalább 3 éve jóga gyakorlók vehetnek részt. Bővebb információ és jelentkezés emailben: kgonczi@gmail.com vagy 0670-4520192 telefonon.

A tanfolyamot tartja: Gönczi Kata, okleveles aerial jóga és hatha jóga oktató, aki Angliában és Írországban tanulta az aerial jógát. Két Aerial Jóga Stúdiót vezet Magyarországon nagy sikerrel.

 

 

A tanfolyam ára: 168.000 Ft., amit három részletben lehet befizetni. A helyedet a tanfolyam díj 50%-ának befizetésével tudod biztosítani.
A férőhelyek száma korlátozott! Maximum 9 fő!

részletek itt: https://www.facebook.com/events/132930310802534/

 


Restorative Aerial Yoga
Oktatóképzés

 

A képzést csak aerial jógaoktatók, jógaoktatók, jógaterapeutàk, mozgásterapeuták és gyógytornászok részére hirdetjük!

A restorative jóga egy teljesen más jellegű óra mint amit az alap aerial jógaoktató képzésben tanultunk. Itt is lesznek új testhelyzetek, de itt ugynevezett alsó állással dolgozunk csak. Ez a földtől kb.20-30 cm-t jelent. A restorative óra egy meditatív, relaxálni vágyóknak ajánlott, a gerinc-, csípő- és derék nyújtására, a hát- és derékfájdalmak megelőzésére illetve enyhítésére szolgáló gyakorlatokból álló óra.

Ülő illetve álló munkát végző emberek számára kifejezetten ajánlott és mindenkinek, aki szeretné megőrizni gerince egészségét. Csípő és gerincfájdalmak enyhítésére is kiváló a restorative aerial jóga..

Az óra része egy 20 perces irányított relaxáció, aminek felépítését és módozatait szintén megtanuljuk.
Sérülések esetén kiváló kezdés a regenerációban! Jógaterápiába, gyógytornába is jól beleilleszthető!

Maximum létszám: 9 fő!
Jelentkezni lehet: kgonczi@gmail.com email címen.
A tanfolyam ára: 95.000 forint.

részletek itt: https://www.facebook.com/events/2031438997092051/


 


www.purnam.hu - yoga@purnam.hu - 06-20-357 3823

Purnam yoga és meditációs stúdió - 1147. Bp. Öv utca 140.

A legközelebbi hírlevél várható időpontja: január 25.facebook

Purnam Yoga & Meditation 1147. Bp. Öv utca 140.
yoga@purnam.hu
jóga, tanfolyamok, távoktatás, jóga oktatóképzés, meditáció oktatóképzés, zugló