Purnam Jóga Purnam Jóga

 

 

Regősvölgyi Regina

RYT 500 - Okleveles Hatha Jóga oktató és okleveles Vinyásza Flow Yoga oktató
Természetgyógyász, Thai és kínai masszőr, Alternatív Mozgás és Masszázs Terapeuta, jógaterapeuta.

 

15 éve foglalkozom önismereti technikákkal, valamint olyan keleti-, és nyugati módszerekkel, amelyek önmagunk, belső folyamataink, viselkedésünk és gondolkodásunk módjának megismerését szolgálják, s amelyek célja önmagunk fizikai-, lelki-, mentális szintű emelése. A jógával való megismerkedésem alkalmával olyan komplex rendszerre bukkantam, amely segített az elméleti tudást gyakorlati módon is alkalmazni. 
Tanulási folyamataimban általában saját életem, megéléseim, jó és rossz tapasztalataim inspiráltak és hajtottak előre a mélyebb és teljesebb megértés felé. Ugyan ezek határozták meg a belső utam irányain túl a külvilágban végzett tevékenységeimet. 

Egy komoly autóbaleset után, rehabilitációs céllal kezdtem jógát tanulni. Alap-, emelt szintű és terápiás jellegű képzéseket is elvégeztem a jóga, valamint az alternatív mozgás terápiák terén. Nemzetközileg is regisztrált jógaoktatóvá és terapeutává váltam. Érintettségem okán speciálisan a medence és csípő területe volt az, amellyel foglalkoztam. Kezdetben a statikus hatha jóga határozta meg saját gyakorlásomat és óráimat egyaránt, később azonban úgy tapasztaltam, hogy a női sajátosságaimmal, a ciklusban megélt változásaimmal jobban harmonizál az abban létrejövő fizikai, energetikai, mentális és lelki változásoknak megfelelő gyakorlás. Így az áramlás, vagyis „flow” jóga területén képeztem tovább magam. Szakmai tapasztalataim, gondolataim, az általam képviselt szemléletmód a www.napudvozlo.blogspot.com oldalon megismerhető, a bejegyzések máig elérhetőek.

Szintén egy személyes tapasztalat mozdított ki az élet rutinomból, amikor elveszítettem egy magzatot. Ekkor fordult figyelmem először a nőiség mélyebb megértése és a szakrális női tanítások felé. Női terápiákkal akkor kezdtem el foglalkozni miután sikerült saját módszeremmel a méhemben diagnosztizált polipokat és miómát meggyógyítanom. Ma már teljesen tudatában vagyok, hogy számomra ezek nem csak életfeladatok voltak, hanem általuk kaptam meg azt az elhívást, amely valódi hivatásom felé fordított. Ezekben az időkben született meg a Holdköszöntő Blog – melynek szerzője vagyok. www.holdkoszonto.blogspot.com

Jelenleg női programokat tartok. A workshopok és tanfolyamok témája a nőiség jobb, teljesebb és mélyebb megélése és kibontakoztatása, a női test és lélek gyógyulásának elősegítése, támogatása.  Munkámat kiterjedt szakmai háló segíti. Pszichológus, nőgyógyász, manuálterapeuta, női hormonegyensúly tanácsadó működik közre, amennyiben szükséges. 

Párkapcsolatban élek egy nagyszerű férfivel, aki nem csak életemben, de utam során is támogató társam. Bálint János terapeuta, jóga és meditáció oktató, aki számos kiváló jógaoktatót és jógaterapeutát képzett a magyarországi jóga élet javára. (www.purnam.hu

2016-ban adtam életet kisfiunknak. Az anyaság számomra olyan út, amelyen haladva leginkább megtapasztalhatjuk és megérthetjük a női lét természetét, erejét és szakralitását.Végig élve az anyává válás állomásait, életünkben az elméleti tudás megelevenedik. Anyai minőségben létezni a női tudás és szellemiség megélésének gyakorlati praxisa. Megtapasztalva az elvetélt asszony sérüléseit és fájdalmait, később aztán az anyaság útjának szépségeit, fontos számomra, hogy azokat a nőket is támogassam és segítsem, akik hasonló tapasztalatot éltek meg, és/vagy még nem adatott meg ezidáig a gyermekáldás.

Elérhetőségeim:

regosvolgyi@gmail.com
www.facebook.com/regosvolgyi.regina
www.facebook.com/holdkoszonto

www.holdkoszonto.blogspot.hu
www.napudvozlo.blogspot.com

 facebook

Purnam Yoga & Meditation 1147. Bp. Öv utca 140.
purnamyogaandselfness@gmail.com
jóga, tanfolyamok, távoktatás, jóga oktatóképzés, meditáció oktatóképzés, zugló