Purnam Jóga Purnam Jóga

Masszázsfajták

Különböző mozgásszervi problémák esetén a legtöbb estben javasolt mozgás kiegészítőjeként szoktuk javasolni a különböző masszázs terápiás módszereket. Tapasztalatok szerint az izmok lazításában, ízületek kimozgatásában, kisebb elmozdulások helyreigazításában hatékonyan alkalmazható a masszázs terápia. Többféle módszer közül választható ki az egy adott probléma kezelésére leginkább alkalmas technika.
Thai masszázs

A "lusták jógája"-ként elhíresült keleti masszázs technika, mely a test sen-vonalain dolgozik, segítve a bennük áramló energia szabad áramlását. A masszőr jellegzetes hintázó mozgása közben a test súlyával dolgozik, s átdolgozza az egész testet. Sajátossága, hogy olyan elemeket, passzív gyakorlatokat tartalmaz, melyek segítségével nagyszerűen kimozgathatók az ízületek, s fokozható az izmok nyújtási tartománya. Részét képezi a hasmasszázs, mely a belső szervek működését serkenti, s csupán részmasszázsként alkalmazva is segít az emésztési problémák megszüntetésében, valamint a méltán híres arcmasszázs, mely kozmetikai hatásai alapján leginkább a hölgyek körében népszerű. Mindezekkel egy időben kitűnő relaxáló, és újra energetizáló masszázsforma, mely mozgásszervi problémák nélkül is kellemes élményt biztosít. A Thai masszázs kiváló harmóniában alkalmazható a jóga gyakorlás illetve a jóga alapú mozgásterápiák mellett.

Menedzser masszázs

Mindazok, akik erős kihívások közepette dolgoznak ismerik a feszültségek által kialakult fájdalmas izom összehúzódásokat a nyak, vállak és a hát területén. A több mint kényelmetlenség érzéssel járó probléma egész nap képes befolyásolni a munkavégzést, közérzetet, s a teljesítő képességet. A Menedzser masszázs során leginkább ezeknek a területeknek a feszültségeit dolgozzuk ki a testből. Izomlazító hatásán kívül, mely biztosítja a jó közérzetet, erős stresszoldó hatással bír, mely már önmagában záloga az elvárások által megélt teherbírásnak.

Lehetőséget biztosítunk cégek számára a Menedzser masszázs szolgáltatás igénylésére saját irodájukban is. Egy fontos tárgyalás folytatásában jelentős segítséget nyújthat, ha a felhalmozott feszültségek helyett, a masszázs hatására nyugodt, kiegyensúlyozott idegrendszeri állapotban, jó közérzettel, tiszta fejjel nézhet szembe partnerével. A siker biztosított. Tegye próbára!

Kínai masszázs

A kínai gyógyítás részeként vált mára jelentős mértékben elterjedt gyógyítási móddá. Célja az egész szervezet energetikájának helyreállítása, s harmonikus, a szervek közötti összhang működésének hangolása. Speciális fogásokat tartalmaz, mint a kiemelés, csipkedés, de technikája sokban hasonlít a svéd masszázs elemeihez, mely tagadhatatlanul merít belőle. Alkalmas a test alapos átdolgozására, de speciális egy adott probléma kezelésére is. Eredményesen alkalmazható emésztési, légzőszervi, mozgásszervi, nőgyógyászati bántalmak esetén. Általában többszöri kezelés indokolt, amennyiben terápiás módszerként kerül alkalmazásra, de az eddigi tapasztalatok tanúsága szerint hatása hamar érezhető.

A masszázs önmagában is sokféle pozitív hatással bír. Fokozza a keringést a szervekben és az egész testben méregtelenítési folyamatokat indukál, lazítja, oldja a stresszt, s a test feszültségeit. Felszabadítja a légzést, megszünteti a diszkomfort érzéseket. Az izmokon keresztül pozitívan hat a mentális állapotunkra is.

Az érintés mindig is nagy szerepet játszott a belső folyamatokban. Ősidők óta ismeri az emberiség a kéz gyógyító erejét. Ha bánatunk, fájdalmunk van, vagy félelmek uralkodtak el rajtunk, vagy egyszerűen csak gyengédségre van szükségünk, érintéssel a kéz melege által tapasztaljuk meg a vigasz, védelem, szeretet érzéseit. Az idegrendszer ilyenkor szinte kisimul, s folyamatosan új energiával töltődik. Masszázs közben teljesen elengedhetjük magunkat, s nem ritka, hogy ez az ellazult állapot az álomig mélyül.

Relax-masszázs

Kimondottan a testi-lelki jóllét fokozásának céljából alkalmazzuk. Segíti az ellazulás fizikai és mentális szinten. Erősíti az elengedési folyamatokat, nyugtató és kiegyensúlyozó hatással van az idegrendszerre. Felfrissíti a szervezetet. Általában simító, finoman gyúró fogásokat alkalmaz. Nem elsősorban a fizikai folyamatokra koncentrál, de ettől függetlenül fizikai szinten is kifejti jótékony hatását. A relaxációs instrukciók, az illóolaj finom illata, a lágy zene, gyertyafény és a masszázs egyedülálló kombinációja a pihenés, relaxálás eddig ismeretlen dimenzióinak tapasztalatát biztosítja.

Bejelentkezés és információ:
Bálint János
06-20-323-8265
balintj@gmail.hufacebook

Purnam Yoga & Meditation 1147. Bp. Öv utca 140.
purnamyogaandselfness@gmail.com
jóga, tanfolyamok, távoktatás, jóga oktatóképzés, meditáció oktatóképzés, zugló