Purnam Jóga Purnam Jóga

Fájdalom meditáció

A meditációs gyakorlat lényege a belső csendesség elérése, és ezáltal a megismerés mélyebb és tisztább módjainak a megélése. Az ilyen megváltozott tudatállapotokban az érzékelés is átalakul. Ilyenkor távolságot vagyunk képesek kialakítani a fájdalom érzettől és szűnik a szenvedés. A meditációs gyakorlat végeztével pedig gyakran kisebb és kisebb fájdalom érzet marad hátra, majd idővel a fájdalom teljes megszűnése is tapasztalható.
A meditációs állapotban az elménk megváltozott működése révén felszínre kerülhetnek azok a tudattalanban rejlő meghatározó tényezők, amelyek a kialakult fájdalomérzet mögött rejlenek. A különböző tartós fájdalom mögött ugyanis a szakértők szerint 99 %-ban mentális ok áll. Ennek a mentális oknak a felderítését és kioltását vagyunk képesek elvégezni a meditációs gyakorlattal. Bár a meditációs állapotban a fájdalomérzet mentális gyökere nem orientálható, mégis a kioltódás megtörténhet. Sok esetben azonban egészen konkrétan nyilvánvalóvá válik a fájdalom lelki oka, aminek tudatosodásával és az ezt követő mentális munkával megszűnik az általa okozott tünet.

Kb. 1 %-ban a fájdalom mögött fizikai ok áll, de ilyen esetben hasznos a meditációs gyakorlat, mivel fizikai oldalon a gyakorlat közben javul a vérkeringés az adott területen, oldódnak a fizikai feszültségek, amelyek fenntartják a fájdalomérzetet sokszor még a terület teljes gyógyulása után is, valamint sokkal tudatosabbá válik az adott terület, ami megakadályozza az újbóli sérülés kialakulását.

Milyen típusú fájdalmakra javasoljuk a módszert:
- hosszú ideje tartó izom vagy izületi fájdalom
- fejfájás, migrén
- akut sérülések esetén
- sérülések után visszamardt fájdalmak
- műtétek, betegségek után visszamaradt fájdalmak

Vannak olyan esetek, amikor a Fájdalom meditáció nem javasolt. Kérjük egyeztetés végett keressen minket!

A Fájdalom meditáció kiegészítő terápia, nem helyettesíti az orvosi kezelést. Kérjük egyeztessen kezelő orvosával.
A meditációs gyakorlatok nem végezhetők pszichiátriai betegségek esetén.

Információ és időpont egyeztetés:
Bálint János
0620-323-8265facebook

Purnam Yoga & Meditation 1147. Bp. Öv utca 140.
purnamyogaandselfness@gmail.com
jóga, tanfolyamok, távoktatás, jóga oktatóképzés, meditáció oktatóképzés, zugló